Time flies…

Het is alweer februari! De eerste maand van het jaar is voorbij gevlogen. Ondertussen hebben we als nieuw team onze eerste stappen op het veld gezet. En wat voor een veld.. Het zuiderpark in Den Haag was omgetoverd tot een super gave arena om in te spelen. Complimenten aan de organisatie! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ Als je niet bent komen kijken heb je echt wat gemist. Maar met een gerust hart kun je de DELA beachopen 2019 alvast in je agenda zetten want wij zijn er volgend jaar zeker weer bij.

Stadion Den Haag

Stadion in Den Haag

We hebben twee weken achter elkaar gespeeld, eerst in Den Haag en de week erna in Pelhrimov in Tsjechiรซ. In deze eerste toernooien, van het seizoen maar ook als team, hebben we veel geleerd. Zoals we al hebben gezegd laten we de โ€˜groteโ€™ doelen voor de lange termijn maar natuurlijk wil je voor je eigen publiek wel wat laten zien!

In Den Haag hebben we gestreden en met de winst partij tegen Amerika zijn we zeker tevreden. ๐Ÿ˜Š In de eerste wedstrijd tegen Braziliรซ hebben we voor ons gevoel wel wat laten liggen. Het was even wennen als nieuw team. Ondanks dat we elkaar al jaren kennen, is het toch anders nu we naast elkaar staan. Hoe reageert iemand onder stress, onder druk, hoe communiceer je in deze situaties. Hoe help je elkaar. Allemaal nieuwe dingen voor ons om te ontdekken. Dit kost energie, maar is juist ook een hele leuke uitdaging vinden wij!

Voor ons gevoel werden we in Den Haag elke wedstrijd beter. Wat ons betreft stopte het toernooi te vroeg, maar we moeten nog even geduld hebben.

geduld Madelein-2.jpg

In Tsjechiรซ liep het niet zoals we wilden, we verloren in het hoofdtoernooi beide wedstrijden met een spannende 2-1 en na twee wedstrijden was ons toernooi dus al voorbij. Het was even slikken en relativeren. Maar na video analyses en gesprekken met de coaches gaan we vol energie de volgende maand tegemoet waarin we dan eindelijk tijd hebben om samen hard te trainen en aan een aantal punten te werken.

Al met al zijn we blij dat we hebben kunnen spelen in januari. Het was een goed meetmoment en hebben tijdens de wedstrijden kunnen leren van waar de grootste verbeterpunten liggen.

Met een rugzak vol hebben we een goed plan voor de komende weken. We trainen richting Fort Lauderdale waar het eerste 5* toernooi van het jaar gepland staat. Op 19 februari stappen we in het vliegtuig. โœˆ๏ธ Eerst een week trainingsstage en dan stappen we weer samen het veld op. We hebben er onzettend veel zin in! ๐Ÿ˜ ๐Ÿ‘Š Volg ons op de sociale media kanalen en check onze Facebook voor de leuke weggeefacties. ๐Ÿค—

Tot op het zand! ๐Ÿ‘‹

Sanne & Madelein.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s