De wind is je beste vriend!

Onze eerste trainingsstage van het jaar 2018 is in volle gang! We zitten in Fort Lauderdale. Fort Lauderdale is een stad aan de zuidoostkust van de Verenigde Staten gelegen in de staat Florida op circa 37 kilometer ten noorden van Miami. En na een vlucht van ongeveer 10 (lange uren) kwamen wij afgelopen maandag aan op het vliegveld van Miami. Aankomende dinsdag begint hier de eerste vijf sterren Major series van het seizoen. Joehooee!! 😊😊😊

Na de afgelopen maand keihard te hebben getraind, in de indoor beachhal van het Zuiderpark in den Haag, zijn wij wat eerder vertrokken richting de bestemming van het eerste buitentoernooi voor een buitentrainingsstage. Want zoals we titel van deze blog al zegt heeft het ‘buitenspelen’ hier een extra dimensie. Er waait hier behoorlijk wat wind gedurende de dag. Een oude trainer van Sanne (we noemen geen namen 😉) zei ooit: “de wind is je beste vriend!” En alleen als je daarin gelooft leer je ermee om te gaan.

Voor de leken onder ons, even een korte omschrijving van de impact van wind als je voor de eerste keer van het jaar buiten staat:

Jarenlang uren maken en investeren in de perfecte pass, de perfecte set en de mooiste en meest efficiënte aanval… Op de eerste training buiten lijk je niet meer te kunnen volleyballen en lijken al die uren voor niks geweest. De enige tactiek die in te zetten valt is ‘overleven’ en ‘de bal van het zand houden en over het net spelen’. Sterker nog, een bal vangen tijdens de warming-up (als je aan het ingooien bent) lijkt al een behoorlijke opdracht. 🤦‍♀️ Daar waar we, als nieuw team, die net ingespeeld raakten op elkaar (indoor) en waar communiceren beter ging, is het weer even zoeken. De wind creëert namelijk onverwachte situaties. Daarnaast is elkaar verstaan met een behoorlijke zeewind al een kunst en ben je op zo’n eerste training als een malle elkaars ballen aan het achterna rennen. Madelein die struikelt over een lijn alsof ze deze voor het eerst in haar leven tegenkomt en Sanne die vergeet haar mond te sluiten als ze duikt (aargh).

florida training

MAAAR aan een eerste training komt een eind en zo ook aan bovenstaande gevoel. Want al snel merkten we dat de wind beachvolleybal juist zo’n mooi spel maakt. En met onze ervaringen wisten we snel weer onze weg te vinden. Maar het blijft keihard werken. Het is een kwestie van continue meeveren en aanpassen aan situaties en dat maakt deze sport ook zo ontzettend gaaf en de moeite waard. Het koste een paar dagen maar langzaam kwam er een ritme en gewenning en inmiddels kunnen we weer volleyballen, dus geen zorgen! 😉 Met 5 trainingsdagen achter ons liggen we op koers in onze voorbereiding op volgende week. Vandaag was een herstel dag en hebben we even onze gedachten verzet. Met gezonde voeding, een behandeling bij de fysio en een aangenaam uurtje in een warm bubbelbad kunnen we er weer tegen. De komende dagen gaan we nog zoveel mogelijk puntjes op de i zetten voordat dinsdag ons toernooi hier in Fort Lauderdale begint. We kunnen niet wachten tot het zo ver is!

We zullen in de kwalificatie starten en ons uiterste best doen om in de tweede maand van dit jaar ons voor het eerst te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Met het vertrouwen dat we hebben gekregen door het harde werken gaan we er vol in! Alle wedstrijden zijn live te zien (meld je aan op Beach Major series) dus we hopen op jullie support in Nederland!

Sanne & Madelein.

selfie florida.JPG

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s