Focus.. ๐Ÿ‘€

Onze focusโ€ฆ Die lag de laatste tijd op veel dingen, maar niet op een update op onze site ๐Ÿ˜‰ We waren met name bezig met trainen, herstellen, video analyses, reizen, trainen, voorbereiden, wedstrijden spelen, na bespreken, herstellen, reizen, quality time @ home en weer trainen ๐Ÿ’ช

We waren net hersteld van onze jetlag van de trainingsstage in Los Angeles en we vertrokken alweer richting China voor het volgende grote toernooi. Met een koffer vol met etensproducten (in China eten wij geen vlees ivm de kans op aanwezigheid van clenbuterol) kwamen we aan in het mooie, oh zo Chinese, Xiamen. Op dit moment starten we nog in de kwalificatierondes. Als nieuw team (en Sanne zonder punten) moeten we strijden voor de punten zodat we uiteindelijk een vast plekje in het hoofdtoernooi kunnen gaan bemachtigen. Maar tot die tijd mogen wij wat extra wedstrijden spelen, en wat is er nou leukerโ€ฆ ?? ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

De eerste dagen vulden we met lichte gym en bal sessies om ons klaar te stomen voor de kwalificatie. We gingen van start tegen een Noors team. De start van een toernooi is altijd even spannend en zeker in de knock-out kwalificatie rondes. Maar gelukkig namen we al snel het voortouw en waren we met een strakke 2-0 overwinning te sterk voor de Noren. In de tweede en tevens de laatste kwalificatieronde speelden we tegen Thailand. Een erg โ€˜taaiโ€™ team, met een pittige serve probeerden ze ons het lastig te maken maar we wonnen ook deze wedstrijd met een overtuigende 2-0. Yes hoofdtoernooi in de pocket! ๐Ÿ˜„

winkelcentrum Xiamen

Speuren naar een goed eettentje in Xiamen. 

In het hoofdtoernooi startte we tegen Zwitserland,  de start van de eerste set was goed maar aan het einde van deze set hadden de Zwitsers ons onder druk waar we ondanks verwoede pogingen niet meer bovenop kwamen. We verloren de wedstrijd met 2-0. Het was een enorme teleurstelling aangezien we allebei het gevoel hadden dat er meer in zat. Na videoanalyses met heerlijk vietnamees eten (Ja je wordt blij als je lekker eet in China, zeker een uitdaging ๐Ÿ˜‰) en teamgesprekken waren we opnieuw opgeladen voor de volgende wedstrijd.

In de herkansingsronde speelden we tegen het thuisland China. Ook in deze wedstrijd bleek onze nog korte samenwerking te instabiel om de winst naar ons toe te trekken. We wonnen de eerste set maar verloren het matchpoint in de tweede set en zo ook de 3e set ging verloren. Balen, K**, Balen, K** dat is dan toch wel wat er door je hoofd gaat nadat je zoโ€™n wedstrijd verliest.

Met een 25ste plek zijn wij zeker niet tevreden. ๐Ÿ˜’ Maar wel met de stappen die we hebben gemaakt in onze ontwikkeling als team. Die zien we zeker en daar halen we veel vertrouwen uit. Met veel plezier hebben we China weer verlaten om thuis weer hard te trainen voor het 3sterren toernooi in Mersin, Turkije.

Op dit moment hebben we twee winst partijen binnen hierin Mersin. ๐Ÿ‘Š๐Ÿ‘Š We wonnen beide wedstrijden overtuigend van Oostenrijk en Japan. Morgen gaan we verder in de knock-out fase en starten om 9.00 tegen Oostenrijk. Gelukkig is er een hele delegatie Nederlanders in Mersin die ons aanmoedigen! Moedig jij ons in Nederland ook aan? Om direct op de hoogte te zijn van alle ins en outs volg ons via insta, Facebook (als je je account nog niet hebt verwijderd๐Ÿ˜œ) en twitter. We keep you posted!

Sanne & Madelein.

supporters mersin

Onze Nederlandse supporters in Mersin. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s